tisdag 3 januari 2012

blue berries och lite avighet.
proppar familjen full med antioxidanter.
barnen älskar blåbär.
mio hade kunnat äta flera liter om han fått tillåtelse.
men iofs kan han äta flera liter av mycket annat också.
han älskar att äta den här rultiga lilla killen :).

blåbär är ett bra snacks.
bara att sätta fram en skål och den blir tom väldigt fort.
lägg till en skål med rostade solrosfrö.
en annan med torkade tranbär.
en tredje med päron i stavar.
en fjärde med naturella nötter.
och mellanmålet är serverat.
ok, mio kan inte äta nötter men allt annat kan ju slinka ner utan risk för anafylaktisk chock.
släng dig i väggen mackan.
och pannkakan.

avig maria ja.
älskar mia skäringer.
äkta.
humoristisk.
klockren.
 fann en pocketvariant på coop.
inte hittat pocketformen någon annanstans.

boken står i kö dock.
tre före att läsa, en vetenskaplig, en psykologisk och en kriminalare, sedan kan jag skratta av mig tillsammans med mia :).

 sov gott hörrni.kram/jennifer


3 kommentarer:

 1. Jag längtar efter att se filmen med Mias krogshow, Dyngkåt och hur helg som helst. Den skall jag spara till alldeles rätt tillfälle...

  Och så vill jag varna och tipsa. Amerikanska blåbär, de stora vackra som är så himla bra att servera till mellanmål som det ser ut att vara i er skål, är tyvärr inte så himla proppfulla med antioxidanter som man tror...

  Det skall vara våra svenska små blåbär då, är jag rädd. Jag har själv gått på den niten till kidsen innan jag fick lära mig att antioxidanterna sitter i färgen (det visste man ju egentligen men tänker inte på det i detta fallet). Amerikanska blåbär är ju vita inuti och är därför inte fullt så nyttiga som man tror. Det är också därför som den österlänska allternativa medicinkulturen (som i Kina) är så intresserade av våra bär.

  Men det är klart det är ju trots allt bättre än en franskbrödsmacka och någon liten antioxidant får du nog i dem... :) Inte meningen att ta det ifrån dig men jag blev själv så besviken när jag fick veta sanningen och lägger nu hellre pengarna på svenska ekologiska frysta bär. Bara ett tips ;)

  Massor med kramar.

  SvaraRadera
 2. Jag längtar också efter den filmen ska komma ut.Hon är sjukt cool.Precis börjat läsa boken "Dyngkåt & hur helig som helst", där efter ligger "Avig" på tur här hemma. Jag läser ALDRIG böcker-tyvärr. Har ingen ro i kroppen. Men nu har mina nära tipsat mig om dessa. Och tänkte först bara vara lat & vänta ut filmen. Men nä..kanske detta är vad jag behöver :)

  Psss...tänker inte ignorera dig alls. Jag måste bara vara redo. Undviker allt för många för tillfället.Och är livrädd för att prata om hur jag mår!! Men vi ska ses snart....för jag vill det.Verkligen!!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. jag läser den nu. så bra. men det är hon ju alltid den där Mia.

  SvaraRadera