lördag 12 oktober 2013

FUCK CANCER.

oktober är som känt den rosa månaden och människor runt om i världen stöttar kvinnors kamp mot bröstcancer lite extra.
jag tycker att det här med att skänka pengar,
att handla ett rosa band eller en produkt till förmån för bröstcancer är bra.
självklart.
forskningen behöver ekonomisk support.
allt sådant kostar.
men sedan är jag lite kluven ändå.
det har ju blivit lite av ett försäljningsknep för vissa företag.
köp den här handduken så ger du lite till bröstcancerfonden.
köp detta halsbandet så stöttar du även något viktigt.

nja.

företagen tjänar ju en bra slant de med.

och vet vi egentligen om pengarna hjälper i slutändan?

jag kan ju tycka att kunskap kring ämnet anticancer och hur man själv kan på bästa sätt skydda sig mot insjuknande är det absolut bästa.

jag menar.
vad hjälper det här läkemedlet när vi väl ligger där?
det kanske inte alls hjälper och då är det för sent.
och hjälper det en gång betyder inte det att man förblir frisk.
och hur många miljöresurser har fått lida för att ta fram läkemedlet eller metoden i fråga?
tillverkningen av ett läkemedel kan lika gärna innebära att höga halter av cancerogena ämnen släpps ut i naturen och vi är tillbaka på ruta 1.
knasigt.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


jag tänkte därför ge er ett och annat anticancerråd.
det får bli mitt rosa stöd.
förhoppningsvis kanske någon där ute tar till sig. 
söker mer kunskap (DELAR MED SIG AV DEN), och genom att förändra småsaker i sitt liv förhindra risken att de i framtiden drabbas av någon form av cancer.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


råd 1. få kunskap. jag rekommenderar varmt boken "anticancer; ett nytt sätt av leva" skriven av david servan-schreiber.

råd 2. lev så naturligt ni bara kan. undvik ämnen som inte är ämnande för människan, djur och natur. dvs. kemiskt framställa ämnen och toxiner. de finns tyvärr överallt men kan man minimera kontakten med dessa gifter så har man tagit ett steg i rätt riktning.

råd 3. undvik stress och psykisk nedstämdhet. immunförsvaret hämmas bevisligen av dessa faktorer. och ett dåligt immunförsvar ger fritt fram för cancerceller att "få fäste".

råd 4. KOSTEN. det finns så otroligt mycket forskning kring hur vissa naturligt förekommande ämnen kan hämma cancertillväxt samt boosta immunförsvaret.
+ välj ekologiskt. halten av toxiner är i ekologisk föda markant lägre än i konventionell mat.
i boken anti-cancer belyser david en forskningsstudie på barn där gifter i urinen mättes efter en månad med konventionell mat respektive ekologisk mat. kan ni gissa resultatet? usch säger jag bara.
om ni inte får tag i/kan köpa ekologiskt, skala och tvätta alltid frukten/grönsakerna innan förtäring.

+ vitlök, purjolök, gurkmeja, curry, ingefära, gröna grönsaker, kål, bär, raw kako, fleromättade fettsyror i form av kallpressad oljor och fet fisk, frukter (vissa är bättre än andra), filtrerat vatten (ej i pvc flaskor), grönt te, vitt te, örter (sammansättning enligt ayruveda)med mycket mera är bevisligen anticancermat. obs. allt bör vara ekologiskt.

+ ät rå mat/raw food. ej uppvärmd över 50 grader.

råd 5. försök undvik att använda onaturliga och icke ekologiska hudvårdsprodukter. gifterna tas upp i huden och förs vidare ut i blodsystemet och kan ta skada.

råd 6. sköt om din mage och dina tarmar. tugga maten ordentligt, ät i lugn och ro, få i dig mycket fibrer och så kallade fermenterbara kostfiber (finns i grönsaker och i frukt) som gynnar tarmfloran samt håller tarmepitelcellerna glada.

råd 7. lagom med motion, mycket solljus och frisk luft.

råd 8. MILJÖN. försök minska på alla plastleksaker eller andra plastföremål i hemmet men framförallt från barnens sovrum. detsamma gäller icke ekologiska kläder och kläder som blivit infärgade med toxiska ämnen.


egentligen hade jag kunnat komma med fler råd och information vetenskapliga studier som gjorts men jag tycker allt ni kan köpa boken "anticancer; ett nytt sätt att leva" först och främst. sedan kan vi kanske ge kunskap åt varandra och våra barn.
det är aldrig för tidigt för barn att veta hur man kan hålla sig frisk, stark och lycklig.
finns ju inget viktigare!


och till de som redan är drabbade/har drabbats av bröstcancer, eller någon annan sjukdom för den delen, så gäller råden ovan er också.
så klart!


dela gärna med er av inlägget eller boktipset eller egen kunskap.
jag tror vi räddar liv lite bättre och lite naturligare.

mina tankar är hos dom som är drabbade/har drabbats och anhöriga.
jag är en anhörig själv till bland annat både min bortgångne mormor, farmor och till min nuvarande halvmormor som just nu repar sig efter strålning i käken.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ha en fin dag mina vänner och njut av livet, på rätt sätt ;)//jennifer4 kommentarer:

 1. Jag har länge känt samma sak som du. Jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ med att "köp den här så skänker du X kr till X forskning", för jag tror att det fångar upp de människor som aldrig annars hade skänkt pengar till forskning. Men samtidigt får det en så konstig vridning. Det rosa bandet på jackan blir mer som ett märke att "jag är en bra människa, jag skänker pengar, jag har råd". Jag skulle hellre se att folk skänkte pengar utan att behöva slå sig på bröstet eller klappa sig på axeln för det (eller att man behövde speciella månader för det). Att fler skänkte pengar eller på annat sätt bidrar/hjälper där det behövs, för att det är det rätta att göra. Utan att man behöver tala om det för kompisen och kollegan och alla människor man möter på stan.

  Jag tycker det är starkt av dig att ta ställning mot så mycket som ses som självklart. Allt för många vet allt för lite om vad kosten och de prylar vi omger oss med egentligen gör med våra kroppar och jag tycker det är synd att de flesta inte heller verkar bry sig. Vi har bara en kropp, en plats att bo. Man väntar ju inte till sitt hus brakar sönder för att ta hand om det, man underhåller det så att det inte ska göra det. Samma borde gälla för sin egen kropp.

  Det här är något som jag märkt att jag brinner mer och mer för. Och samtidigt gör det mig så frustrerad. Jag vill bara ta tag i folk omkring mig och skrika "hallå! ser du inte vad du håller på med?!" och få dem att förstå hur stor betydelse de små sakerna har :) Jag mår mycket bättre sedan jag började ta mer ansvar för min kropp och vad jag gör med den. Ett litet steg i taget och för varje steg känner jag mig mycket starkare för att jag vet att jag står för mig själv på ett helt annat sätt än innan. Speciellt då min mormor, morfar och farfar alla gick bort av cancer. Min farmor och moster har blivit behandlade för cancer. Det är inte den vägen jag vill gå. Så jag gör något åt det.

  Du är så inspirerande Jennifer och jag tycker att det du gör är grymt.

  (ps. förresten vill jag tipsa om filmerna "Food matters" och "Forks over knives". Amerikanska dokumentärer som kort sammanfattat handlar om kost vs. läkemedel. Väldigt intressanta. ds.)

  #attackkommentaren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. exakt. du har så rätt i allt du säger.
   att var och en har eget ansvar för sin kropp, det stämmer till viss del. men får man aldrig kunskapen/den görs osynlig tack vare pengagalna och maktmissbrukande företag så kan man inte göra så mycket. men delar vi medmänniskor och vardagssvenssonsar våra kunskaper och erfarenheter och belyser logisk fakta, istället för att gå och köpa en rosa "jagärduktig" produkt, så räddar vi bra fler liv än vi tror.
   våra barn influeras av vår livsstil och ändrar vi inte den så kommer de förr eller senare drabbas betydligt hårdare än vi gjort.
   jaja. man kan älta det hur mycket som helst ibland men det verkar som det går in genom ena örat och ut genom andra på vissa människor. alla ser till sig själv först och främst. och BLÄÄÄÄ för det.
   och att detta inlägget har fått en klok kommentar och mitt tidigare inlägg med bilder på vårt vardagsrum fler tyder också på vart världen är på väg.
   STORT TACK för du är så klok och tar dig tid att dela med dig.
   Ta hand om dig//Jennifer Levau

   Radera
 2. Härligt inlägg! Boken är verkligen en "bibel" som fler borde läsa, även de som arbetar inom sjukvården. Hittade hit via Bokus. Vilken fin blogg du har :) mvh Miriam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Absolut!!! Alla borde få mer kunskap om detta.
   Jasså. Då få jag kolla in hos Bokus.
   Tack snälla//Jennifer

   Radera